Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Tρεις καινούριες καρφίτσες γιατί...που θα πας χωρίς καρφίτσα; Σκέτο θα το φορέσεις το παλτουδάκι; Ή εκείνο το μαύρο σακάκι που πάει μ' όλα, να μη μεταμορφώνεται και λίγο με διαφορετική καρφίτσα κάθε φορά; Έτσι σκεπτόμενη, έκανα μερικές καρφιτσούλες να μου βρίσκονται!!


 Υφαντό κομμάτι με αλπακά, μαργαριτάρι και ημιπολύτιμες πετρούλες. Το κομμάτι λέγεται ''μάνα ταίζει το πουλί, με το μπαρδόν, το παιδί της ήθελα να πω!

Η δεύτερη καρφίτσα κι αυτή σε υφαντό με αλπακά και χαντρούλες. Το κομμάτι λέγεται ''τα λουλουδάκια του μπαξέ''.

Κι ερχόμαστε στη τρίτη καρφίτσα, η οποία έχει μεγάλη ιστορία. Θα ξεκινήσω απ' τ' όνομά της που είναι, '' το καδράκι της γιαγιάς''. Το καδράκι λοιπόν, που το έσπασα κατά λάθος, είχε αυτά τα λουλούδια κεντημένα απ' τη γιαγιά μου, πάνω σ' ένα διχτάκι, σαν τούλι πολύ λεπτό. Αν μπορούσατε να το δείτε από κοντά θα μένατε με το στόμα ανοιχτό. Δε μπορώ να φανταστώ ΠΩΣ έφτιαξε αυτό το αριστούργημα, με τι δάχτυλα και τι μάτια! Του έβαλα από κάτω μάλλινη λευκή τσόχα και το έραψα γύρω γύρω και του πρόσθεσα και τη τρέσα με τα πονπονάκια να ομορφύνει ακόμα πιο πολύ κι ανυπομονώ να την φορέσω!!!!!!!!!                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

4 σχόλια:

  1. Πολύ ξεχωριστές όλες αλλά η τελευταία και με συναισθηματική αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όντως έχει συναισθηματική αξία. Χαίρομαι που σ' άρεσαν οι καρφίτσες...φιλιά

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικό το έργο της γιαγιάς, θα το φοράς με μεγάλη περηφάνια, αλλά και τα δικά σου υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να συγκρίνονταν τα δικά μου με της γιαγιάς αλλά......μπα!!!!!!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή